Gizlilik Gizlilik

Gizlilik Politikası

Bu gizlilik politikası, 'Kişisel Tanıtıcı Bilgiler' (PII) 'nün çevrimiçi kullanım biçimiyle ilgilenen kişilere daha iyi hizmet vermek üzere derlenmiştir. Kişisel bilgiler, Türkiye gizlilik yasasında ve bilgi güvenliğinde açıklandığı üzere, tek bir kişiyi tanımlamak, bunlarla bağlantı kurmak veya yerini belirlemek veya bir kişiyi bağlam içinde tanımlamak için kendi başına veya başka bilgilerle kullanılabilen bilgilerdir. Kişisel Tanıtıcı Bilgilerimizi web sitemize uygun olarak nasıl topladığımız, kullandığımız, koruduğumuzun veya başka şekilde işleme alacağımızın net bir şekilde anlaşılması için lütfen gizlilik politikamızı dikkatli bir şekilde okuyun.

Blogumuzu, web sitemizi veya uygulamanızı ziyaret eden insanlardan hangi kişisel bilgileri topluyoruz?

Sitemize kaydolurken, deneyiminiz konusunda size yardımcı olması için adınızı, e-posta adresinizi veya diğer ayrıntıları girmeniz istenebilir.

Ne zaman bilgi topluyoruz?

Sitemize kayıt olurken, Destek Biletini Açtığınızda veya sitemizdeki bilgileri girdiğinizde sizden bilgi toplarız. Bilgilerinizi nasıl kullanırız?

Kaydolduğunuzda, alışveriş yaptığınızda, bültenimize üye olduğumuzda, anket veya pazarlama iletişimine yanıt verdiğinizde, web sitesinde gezinirken veya diğer bazı site özelliklerini aşağıdaki şekillerde kullanırken sizden topladığımız bilgileri kullanabiliriz:

Deneyiminizi kişiselleştirmek ve en çok ilgilendiğiniz içerik ve ürün tekliflerini sunmamıza izin vermek için.

Size daha iyi hizmet verebilmek için web sitemizi iyileştirmek.

Müşteri hizmetleri taleplerinize yanıt verirken size daha iyi hizmet vermemize izin vermek.

Hizmetlerin veya ürünlerin derecelendirmelerini ve yorumlarını değerlendirmek için sormak

Bilgilerinizi nasıl koruruz?

Güvenlik açığı tarama ve / veya PCI standartlarına tarama kullanmıyoruz.

Sadece makale ve bilgi sağlarız. Hiçbir zaman kredi kartı numaraları istemiyoruz.

Düzenli Kötü Amaçlı Yazılım Taraması kullanıyoruz.

Kişisel bilgileriniz, güvenli ağların arkasında bulunur ve yalnızca bu tür sistemlere özel erişim haklarına sahip sınırlı sayıda kişi tarafından erişilebilirdir ve bilgileri gizli tutmanız gerekir. Buna ek olarak, verdiğiniz tüm hassas / kredi bilgileri Güvenli Yuva Katmanı (SSL) teknolojisi ile şifrelenir.

Bir kullanıcı sizin kişisel bilgilerinizin güvenliğini korumak için bilgilerini girdiğinde, gönderdiğinde veya bilgilerinize eriştiğinde çeşitli güvenlik önlemleri uygularız.

Tüm işlemler bir ağ geçidi sağlayıcı aracılığıyla işlenir ve sunucularımızda depolanmaz veya işlenmez.

 

'Çerezler' kullanıyor muyuz?

Evet kullanıyoruz. Bu çerez uygulamaları politikası; “bylucky8” olarak anılacaktır ve onlar adına yürütülen web siteleri ve mobil uygulamalar için geçerlidir.

 

Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

Günümüzde neredeyse her web sitesi çerez kullanmaktadır. Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için, çoğu web sitesi gibi biz de çerez kullanıyoruz. Çerezler, ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan ve web sitesi tercihleriniz veya profil bilgileriniz gibi göz atma bilgilerini saklayan ve cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, bir web sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine iletir. Bu sayede web sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder.

Çerezler aracılığıyla web trafiği analiz edilmekte ve web uygulamalarınız tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirilebilmektedir. Bazı çerezler kişisel veriler içerebilmektedir (örneğin oturum açarken “beni hatırla” seçeneğine tıklandığında çerez tarafından kullanıcı adının kaydedilmesi). Bu çerezler ancak sizin onayınızın bulunması koşuluyla kaydedilmektedir.

İnternet sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

Online İşlemler kısmında oturum açtığınızda oturum bilgilerinizin işlemleriniz devam ettiği sürece saklanmasını sağlamak,

İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

İnternet sitesini iyileştirmek ve internet sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak, sunulan özellikleri sizlerin tercihine göre kişiselleştirmek,

İnternet sitesinin, sizin ve bylucky8’ın hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

bylucky8 tarafından kullanılan çerezler bilgisayarınıza zarar vermez ve virüs içermez.

 

Çerez Türleri ve İzinleri

Çerezler farklı sınıflandırma türlerine göre farklı türlerde görünebilirler.

Oturum çerezleri olarak adlandırılan çerezler web sitesinden ayrılana dek cihazlarınızda tutulan geçici çerezleri ifade eder. Kalıcı çerezler ise cihazınızın sabit diskinde uzun süreler kalan türde çerezlerdir.

Zorunlu çerezler web sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların sitede gezinme ve özelliklerinden yararlanmasını sağlar. Zorunlu çerezler anonim niteliktedirler.

İşlevsel ve Analitik çerezler tercihlerinizi hatırlamak, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandığı hakkında verileri içerir. Niteliği gereği bu türdeki çerezler kullanıcı adı vb. kişisel bilgilerinizi içerebilir.

Ticari çerezler ise ilgi alanlarınız ve seçimleriniz doğrultusunda hedeflediğiniz ürün/içeriğe benzer nitelikli olanların sunulması ve daha gelişmiş, kişiselleştirilmiş bir reklam politikası sunarak kullanım deneyiminizi artırmaya yarar.

bylucky8 web siteleri/mobil uygulamaları/mobil web siteleri’ni kullanarak çerezlerin “ÇEREZ POLİTİKASI “ kapsamına uyumlu şekilde kullanılmasına onay vermiş olursunuz.

Çerezler, yukarıda belirtilen işlenme amaçlarının gerektirdiği süre boyunca saklanacak olup; dilerseniz internet tarayıcısı ayarlarınızdan bu hususta gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz. Ancak söz konusu ayarlar internet tarayıcısı bazlı değişebilmektedir. Bu nedenle konuya ilişkin daha fazla bilgi için lütfen tarayıcınızın yardım dosyalarına ve kullanım bilgilerine bakınız

Kişisel Tanıtıcı Bilgilerinizi dış kaynlı firmalara satmıyor veya nakletmiyoruz.

 

Üçüncü taraf bağlantıları

Zaman zaman, takdir yetkimiz dahilinde, web sitemize üçüncü taraf ürünleri veya hizmetleri ekleyebilir veya sunabiliriz. Bu üçüncü taraf sitelerinin ayrı ve bağımsız gizlilik politikaları vardır. Bu nedenle, bu bağlantılı sitelerin içeriği ve etkinlikleri ile ilgili sorumluluk ve yükümlülüklerimiz yoktur. Bununla birlikte, sitemizin bütünlüğünü korumak ve bu siteler hakkındaki geribildirimlerimizi memnuniyetle karşılamaya çalışmaktayız.

 

Gizlilik Sözleşmesi

bylucky8, üyelerine ait bilgilerin gizliliğini ve güvenliğini sağlama hususuna  önem göstermektedir. Amacımız; üyelerimizden aldığımız kişisel bilgilerin gizliliğini korumak ve temin edilen verilerin güvenliğini sağlamaktır. Bu amaç çerçevesinde bylucky8, sistem altyapısı ve internet sunumlarını en güvenilir seviyede tutarak; kişisel verileri teknik imkânlar dâhilinde en iyi şekilde korumaktadır.

bylucky8, üyelerinden zorunlu olarak alması gereken bilgiler yanında yalnızca, en iyi şekilde sunmayı hedeflediği hizmetleri sağlamak amacı ile gerekli olduğunu düşündüğü bilgileri toplamaktadır. Bu sebeple; web sitesinin sayfalarını ziyaretiniz esnasında size özel bilgilerinizi vermeniz durumunda, bu bilgiler, sizin haberiniz veya onayınız olmadan ya da yasal yükümlülük altında bulunulmadığı sürece üçüncü bir şahıs veya firma ile paylaşılmayacaktır.

bylucky8, destek hizmeti aldığı kuruluşların,  bylucky8 Gizlilik Anlaşması’na uymalarını sağlamaktadır. Bu doğrultuda, web sitesinde yer alan tüm içeriğin, yetkisiz erişimlerden, hatalı kullanım ve değişikliklerden, bozulma ve yok edilmekten korunması; bilginin gizliliği, bütünlüğü ve kullanılabilirliği prensipleri çerçevesinde titizlikle ele alınmaktadır.

bylucky8, üçüncü şahıslar tarafından idare edilen internet sitelerine bağlantılar ve yönlendiriciler sağlamakta; ancak bu sitelerin içeriklerini denetlememekte ve bu sitelerin kullanımından doğabilecek zararlara karşı hiçbir garanti vermemektedir.

Web sitesine ulaşılamamasından veya sitenin kullanımı sırasında oluşabilecek herhangi bir hata, kesinti, bilgi naklinde gecikme, bilgisayar virüsü, hat ve/veya sistem arızası sonucunda ortaya çıkabilecek doğrudan veya dolaylı zarar ve masraflardan bylucky8 sorumlu değildir.

Gizlilik kuralları bu web sitesinde ve bylucky8’ın diğer kanalları aracılığıyla paylaşılan bilgiler için geçerli olup; bu sitede linki verilen web sitelerine bağlantı yapılarak girilmesinden ve bunların kullanılmasından doğabilecek doğrudan veya dolaylı kayıp ve zararlardan bylucky8 sorumlu değildir.

bylucky8, kullanıcılardan önceden izin almaksızın işbu içerikte her zaman için değişiklik ve güncelleme yapma hakkını saklı tutmaktadır.

 

Kişisel Verilerin Korunması

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgilendirme

bylucky8 olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında, veri sorumlusu olarak aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere işbu bilgilendirmeyi yapmaktayız.

6698 Sayılı Kanun kapsamında, “Kişisel Veri”; bylucky8 üyelik ilişkisi çerçevesinde tarafınızca iletilen veya ilgili birlik ve mutemetler ile kamu ve özel kurumları kapsayacak şekilde üçüncü kişilerden edinilen bilgileriniz dâhil kimlik bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, üye dosyanızda yer alan tüm bilgileri, iletmiş olduğunuz tüm bilgileri, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, internet sitesi, mobil uygulamalar ve benzeri araçlarla bylucky8 bilgi teknolojisi ve iletişim sistemlerinde kullanılan yazılı, sözlü, sesli, görüntülü veya elektronik ortamda elde edilen ve/veya tutulan tüm bilgileri ve Kanunen yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için gerekli olan özlük bilgileriniz, sağlık bilgileriniz, varsa hukuki işlemler, Kurumdan olan hak ve alacaklarınız ile ilgili olarak kamu kurumları veya yargı organları tarafından gönderilen bilgilerinizi de kapsayan özel nitelikli kişisel verileriniz dâhil tüm bilgileri ifade eder.

bylucky8, 6698 Sayılı Kanun’da tanımlandığı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfatını haizdir. Kişisel Verileriniz 205 sayılı Kanun gereği üyelik ilişkisinden doğan yasal yükümlülüklerin yerine getirebilmesi için zorunlu olarak ve sizlerle iletişim sağlanarak bilgi verilebilmesi, bylucky8 tarafından sunulan yardım ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak, bu hizmetleri en üst standartlarda üye memnuniyetini gözeterek yerine getirmek, bylucky8 Grup Şirketleri tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden faydalanmanızı sağlamak amacıyla KVKK’nın 5 ve 6. maddelerinde belirtilen şartlarla işlenmekte, kaydedilmekte, depolanmakta, muhafaza edilmekte, gerektiğinde güncellenmekte ve aktarılabilmektedir. bylucky8, kişisel verilerinizi, kayıplara, değişimlere, bilgisayar ağı üzerinden veri aktarımları sırasında oluşabilecek kanuna aykırı tüm yetkisiz kullanımlara ve erişimlere ve diğer şekillerde olan işlemlere ve kötüye kullanmalara karşı korumak için makul teknik önlemleri almaktadır.

Bu bilgilendirme metni kapsamında işlenen kişisel verileriniz, 205 sayılı Kanun ve diğer mevzuat çerçevesinde, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun ve yukarıda belirtilen amaçlarla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak, Kanun’un 8. ve 9. maddeleri çerçevesinde; bylucky8 Grubu kuruluşları ile hukuken yetkili olan adli ve idari makamlarla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, banka, sigorta/emeklilik şirketleri ve bağımsız denetim şirketi gibi hukuken yetkilendirilmiş olan gerçek ve tüzel kişilerle, verilerin “bulut ortamı”nda saklanması ve benzeri hizmetler aldığımız kişi ve kurumlarla paylaşılabilecektir.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca; kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verilerinizin işlenmiş olması halinde buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerinizin işlenme amacı ve buna uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde ve yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini talep etme, kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini veya şahsınız veya kimliğiniz ile eşleştirilemeyecek şekilde anonim hale getirilmesini isteme, düzeltme veya silme işlemlerinin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme, haklarınız bulunmaktadır. Bu husustaki yazılı talepleriniz Kanun’un 13. maddesi çerçevesinde yerine getirilecektir.

Bilgilerinize sunarız.